Digitaal contact tijdens opendeurdag Atheneum Alicebourg

Digitaal contact tijdens opendeurdag Atheneum Alicebourg

27/05/2020 om 12:34 door Leerkrachten Atheneum Alicebourg

LANAKEN - Dit schooljaar is het organiseren van een opendeurdag voor scholen een heuse uitdaging. Atheneum Alicebourg in Lanaken ging creatief aan de slag en koos voor een volledige digitalisering van haar opendeurdag, die plaatsvond op zondag 24 mei.

De opendeurdag van Atheneum Alicebourg had zoals elk jaar het doel om de scholencampus aan nieuwsgierigen open te stellen en om vragen van geïnteresseerden te beantwoorden. Het schoolteam heeft de afgelopen weken hard gewerkt om die doelen ook via de digitale weg te behalen.

Zo kan je vanaf nu via de website een wandeling over het groene schooldomein maken. Aanklikbare wegwijzers en infoborden wijzen je via deze digitale rondleiding de weg en zorgen dat je alle info die je zoekt snel vindt. Je werpt meteen een blik op de infrastructuur van de school, zoals een 360° view in de klaslokalen, of je ontdekt foto’s en filmpjes van afgelopen activiteiten.

Ook persoonlijk contact met ouders en leerlingen blijft belangrijk voor Atheneum Alicebourg, zeker in digitale tijden. Daarom kon je tijdens de opendeurdag op de website live chatten met leraren, om zo meteen een antwoord op je vraag te krijgen. Voor ouders die geen fan zijn van het toetsenbord, zaten er ook medewerkers klaar om video calls of telefoongesprekken te voeren.

Verschillende ouders hadden zo tijdens de opendeurdag via de website een persoonlijk gesprek met de leraren en secretariaatsmedewerkers van de school. Vragen over studierichtingen of specifieke vakken kregen meteen een antwoord en ook hulp bij het digitaal inschrijven via de website werd geboden.

De digitale rondleiding en live chats zijn een volgende stap in de modernisering en digitalisering van Atheneum Alicebourg. Wie de afgelopen opendeurdag heeft gemist, kan op zondag 28 juni weer op www.alicebourg.be terecht voor een volgend infomoment. Heeft u intussen vragen, mag u steeds bellen naar 089/71.49.49 of een mail sturen naar info@alicebourg.be.

Digitaal contact tijdens opendeurdag Atheneum Alicebourg