RTC

Atheneum Alicebourg gaat regelmatig op bezoek in het RTC Limburg en T2-Campus Genk om kennis uit te wisselen en onze leerlingen te inspireren en voor te bereiden op de technologische evoluties van onze maatschappij.

Onze school neemt deel aan het project "Limburg STEM't af!" voor het beroepsgericht en technisch onderwijs.

Zo hebben de leerlingen van het zesde leerjaar houtbewerking en metaalbewerking  o.m. een aardbevingsbestendig weerstation gebouwd.

Dit jaar werken de leerlingen van de afdeling houtbewerking met de leerlingen van thuis-en bejaardenzorg samen om een snoezelruimte te bouwen in het woonzorgcentrum Drie Eycken Lanaken.

Met dergelijke projecten verwerven onze leerlingen de competenties van de 21ste eeuw.

 

Ontdek techniek talent

Ontdek Techniek Talent” is een initiatief van Flankerend Onderwijs van de Provincie Limburg dat tot doel heeft om kinderen van het basisonderwijs en leerlingen van de eerste graad middelbaar onderwijs op een speelse manier kennis te laten maken met wetenschap en techniek en hun talent hiervoor te stimuleren.

Onze leerkrachten en leerlingen volgen inspiratiedagenopleidingen en workshops over STEM (Science, Technology, Engineering en Mathematics). Zo verhogen we de wetenschappelijke en technische geletterdheid van onze jongeren.

Atheneum Alicebourg neemt jaarlijks deel aan de LEGO Education League waarbij onze leerlingen kansen en nieuwe inzichten krijgen en  probleemoplossend denken en handelen kunnen oefenen.

 

Kijk zeker naar onze projecten.